A férfi

Minden, amit tudtál és amit tudni szeretnél a pasikról! Tények és félreértések közérthetően, tabuk nélkül humorral megfűszerezve. Hogyan "működik" a pasi: - teste - lelke - gondolkodása - hétköznapja

Mi kell a pasinak:

FragranceX.com - Up to 80% off perfume and cologne

További INFO:

Utolsó kommentek

 • Bazsi: Szia Bobby! Köszönjük a hozzászólásod, de szerintem nincs teljesen igazad. Kérlek, gondold át fig... (2008.09.22. 16:45) Meleg helyzetek a blogokban
 • Bobby: Nekem az a véleményem hogy semmivel sem rosszabb egy gyermeknek egy meleg családban felnőni mint e... (2008.06.07. 19:54) Meleg helyzetek a blogokban
 • kg: vgx 2008.01.22. 01:17:56 "Mindenki a saját tapasztalatainak a megteremtője. Nekem soha nem volt s... (2008.03.13. 10:48) Meleg helyzetek a blogokban
 • Utolsó 20

Lépj le máshová:

Google

Könyvek a témához

Pedagógia demagógia?

2007.12.12. 11:59 Da&Da

(mint apa)

A pedagógusokkal

 előre bocsátom nincs semmi átfogó problémám. Helyzetük ma Magyarországon szégyenletes! Más fórumokon és személyesen szerzett tapasztalataim alapján is úgy érzem, sokukat már csak a hivatásuk szerete élteti és tartja a pályán. Hiperaktív, reggeli bekóláztatott, mobiltelefonos, elektronikus játékok által generált magas ingerküszöbű gyerkőcök figyelmét lekötni embert próbáló feladat. Néha a szülőnek a saját gyermekét is nehéz kordában tartani...akkor képzeljetek el egy osztálynyit...


    Eljött az ideje nagyobbik fiam felvilágosításának. A szexuális értelemben vett és nem a "virágos-méhecskés" felhomályosításra szántam el magam. Mindez pár hete történt egy alkalmas időpontban, mikor nem volt ott, az amúgy mindenhol ott legyeskedő kistesó, akit majd korábban el kell kapnom a trémával, mert már most pedzi.
    Már a kezdés is érdekes volt! Reggeli közben híreket mondtak. Valamelyik szervezet statisztikájáról volt szó a HIV fertőzöttekről és az AIDS betegekről. Megkérdeztem a skacokat, tudják-e, mi a HIV és az AIDS. Mire kimondtam, már körvonalazódott bennem a felismerés: "Most aztán behúztad magad a csőbe! Hogy fogsz egy - főleg - nemi úton terjedő fertőző betegségről beszélni, ha még a nemiség is homályos!?" Elcsaptam a témát, hogy utánanézünk az interneten és délután megdumáljuk.

 
  

A módszer

 hogy ki, hogyan közelíti meg a témát, család és egyénfüggő, ezért ebbe nem szándékozom belemenni. Viszont itt jegyezném meg, hogy sokan hagyatkoznak e kérdésben az iskolára. Hibás megközelítés! Az iskola, maximum biológiai szempontból adhat információkat a szexualitásról. S ugye tudjuk, nem csak erről szól a szex. Mindenkinek egyéni személyiségfejlődése van, s nem várhatjuk el a sulitól és a tanároktól, hogy minden gyermek fejlődésével annyira tizstába legyen, hogy tudja, mikor jött el az idő. Lányok és fiúk is különböznek ebben és egy osztályon belül az azonos neműek is eltérő alapokkal (hozott anygaggal) rendelkeznek. Nálunk, nagyobbik fiam személyiségéből kiindulva, az érzelmi oldalról történő megközelítés látszott kézenfekvőnek. A szerelem, vagy hogy árnyaltabb legyek, a kitüntető figyelem egy másik személy iránt, már bimbódzik nála is. Így  kellő fogódzótt jelentett a kezdéshez. Hozzá kellett azonban tennem, hogy a szerelem nem feltétlenül fiú és lány között jöhet létre. Már írtam korábban is, családunk ismeretségi körébe több azonos neműekkel szimpatizáló ember tartozik. Van, hogy párban érkeznek, s mindig is kértük őket, hogy gyermekeink előtt a világ legtermészetesebb módján viselkedve, nem fogják vissza magukat. Emígyen könnyedén vettük a homoszexulitás "akadályát" is, bemutatandó az emberi szerelem nagyszerű, színes világát.
Beszélgetésünk, ami inkább fiam tágra nyílt szemével és különös kitüntető figyelmével kísért, sem mint hozzászólásaival, lassan a testiség felé terelődött. Könyvek és ábráik segítségével hamarosan letisztáztuk a külső és belső nemiszerveket, funkcióikat...érzékenységüket:) Játszva, könnyedén, érdeklődve és mosolyogva(!) nem röhögve, mint ahogy mi, az osztályban, anno.

    Egyeszeri adagnak ez elég is volt. Még rengeteg dolgot "kell" megbeszélnünk, de az alapokat elhelyztem, s erre építkezhetünk...gondoltam. Ám az iskola, illetve egy demagógus közbe szólt. A pontos helyzetet nem ismerem (még), hogyan történt, de osztályfőnöki óra keretében szét választották a fiúkat és a lányokat. Külön terembe terelték őket és felhomályosítás kezdődött. Szerencsétlen(?) módon elhangzott a buziság a fiúk ökörködése közben és a tanárbácsi, fiam elmondása szerint, gusztustalan, minden emberi normával ellenkezőnek titulálta az ilyen embereket.

    Szerencsére fiam megkérdezte, hogy akkor most X és Y, akik a múlt héten nálunk voltak és Z is, aki egyedül szokott jönni, hogy ők akkor most... hogy van ez apu? Megkérdeztem, emlékszik-e a szerelemről folytatott beszélgetésünkre. Akkor is mondtam, a szerelem nem ismeri a nemeket, csak az őszinteséget, a szenvedélyt, a feltételek nélküli boldogságot. Nem akartam keresztbe húzni az ofő szavait, hiszen ezzel más téren (tantárgyat is okít) megkérdőjelezném hitelességét a gyermek előtt. Kénytelen voltam elmagyarázni, hogy emberek néha saját vagy felvett korlátaikon nem tudnak átlépni és ezt szent meggyőződésük alapján tovább adják, mint hiteles információt. Nem akatam a negatív dolgokkal őt terhelni olyan örömteli dolgokkal kapcsolatban, mint szerelem, csók, ölelés, szex, de sajnos kénytelen voltam a homofóbia fogalmát is elmagyarázni.

   Nehéz dolog az érzelmek és érzések szabályok nélküli világát átadni. Nem olyan, mint a matematika, a fizika, a kémia, a biológia és sorolhatnám a tantárgyakat, ahol  - az esetek 98%-ban - szabályok alapján működnek a dolgok és ezek átadása, valamint példákkal való megerősítése egyezik a szülői elképzeléssel és meggyőződéssel. Az érzelmi és ezzel párhuzamosan a szexualitás nevelése viszont a szülők feladata, bármennyire is szeretnének kibújni ez alól sokan! Gondolom a biológia tanár sem örülne, ha itthon a darwini evolúciót csacsiságnak nevezném és valami mással traktálnám gyermekem. Remélem egyszeri, s "véletlen" balszólásról volt csak szó. Szeretem az iskolánk tanárait - le merem írni: NEVELŐit. Némelyikük engem is tanított már! Tudom, nehéz egy olyan világban tudást átadni, ahol minden hülyeségért beperelik a tanárt és csak a gyereknek szabad mindent: mert joga van hozzá(?). Nehéz és becsülendő a hitvallás és a helytállás. Nem fogok én sem perskedni, szidalmazni, cikket iratni... Leülünk fogadóórán beszélgetni! Értelmes emberek vagyunk, s meg fogjuk egymást érteni, mert van közös célunk: okos, toleráns, testileg és lelkileg egészséges nemzedéket akarunk felnevelni!


Képek forrása: Google

3 komment

Címkék: szex szülő iskola felvilágosítás pedagógus

Győz a józan ész?

2007.11.16. 15:31 Da&Da


    Meleg helyzetek a blogokban című bejegyzésemben annak idején darázsfészekbe nyúltam. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szélsőségesen tudják emberek embertársaikat elutasítani. Ráadásul egy olyan "tulajdonságuk" miatt, amiről nem is tehetnek hisz, mint minden kultúrált, tájékozott ember tudja: a tudomány mai állása szerint genetikailag lekódolt a másság. Vagyis, ha egyszerűen lefordítjuk: Isten nyitva hagyta a genetikai kódban annak lehetőségét, hogy valaki az Ő képére(!), melegnek szülessen! (Aki nem vallásos, maradjon az első verziónál, aki az, az pedig sűrűn lapozgassa a Bibliát, mielőtt felebarátjára (rám) követ dobna, azért mert elfogadja a másik embert olyannak, amilyen.)

   

A folytatás

elkerülhetetlenek tűnik. Nem akarom seki idegszálait hegyezni, ezért aki nem tud felülemelkedni saját korlátain, s minden sorommal tovább borzolom önmaga által gúsbakötött idegszálait, az itt kiléphet(1) egy nyugtatóbb helyre! Nem kötelező olvasni a blogokat, főleg az olyan pacifista és humánusokat mint ez. Kérlek barátom, ne itt hergeld fel magad! Ha zavar a téma, egy klikk és huss! Ha van benned emberség és szembenézel a tényekkel, akkor tartsd meg higgadtságod és nyitottságod, hogy az emberiség sokszínű!

    A Hírszerzőben olvastam az alább idézett cikket.
A sok majomság közepette jó érzéssel töltött el, hogy van haladás is. Persze mindehhez kellett egy meleg államtitkár, Szetey Gábor, aki kimert bújni a csigaházból, és kellett egy-két politikus, vezető, aki teljes mellszélességgel mögé állt (az ügynek! nem az államtitkárnak:) ) és túllépve a politikai tényezőkön, biztatta őt. Alakulnak a dolgok. Persze nem kellene ekkora nagy "wasistdas"-t keríteni a dolognak, csak egyszerűen be kellene vezetni azokat, amik minedenkit, állampolgári jogon megilletnek. Azért ez is haladás. Remélem(jük), hamarosan eljön az idő, amikor ugyanilyen egyetértéssel, pártfüggetlenül is képesek lesznek emberek kimutatni, hogy tényleg emberek és bírnak akkor is egy jó ügyre szavazni, ha a diktátoruk és a háreme éppen még nem nőtt fel az ügy kezeléséhez.

Kiemelnék egy részt a cikkből:
Szetey másik érve, amellyel az azonnali cselekvés mellé állította a frakciót, az volt, hogy 2009-ben, az új Ptk tervezett elfogadása időpontjában az európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választás túlzottan átpolitizálná a kérdést.

Hm. Mi is történt? Azonnali cselekvés. Ez a mai parlamenti éltben egy ritka szókapcsolat. S ki, mi hozta ezt elő?! Megszólalt az érintett, kvázi a szakértő. Az mondta el a dolgokat, aki megéli. Politikai érv volt a kiváltó, de a lényegen nem változat: mindeki jól járt. (Egyetlen homofób egyént sem érint ez hátrányosan) Erre szokták mondani: Jókor volt, jó helyen!

Kérdem én:

Más ügyben nincsenek ilyen valódi szakértők?


    Már régóta bohóckodnak szélső jobbos egyedek az országban. Egy ideig én is a békés szemlélődő állásponton voltam és csak néztem - néha megdöbbenve, néha könnyesre röhögve magam - hogy mit művelnek. A miért ilyenkor azért felmerül az emberben. Nosza, gondoltam, nézzünk utána a dolgoknak, hisz én is csak a média tömegtájékoztatása alapján tudom meg a híreket(?) Mivel minden újság és tv a saját hírszerkesztőjének a politikai szókincse alapján csavarint a dolgokon, gondoltam, benézek a csíkosésokhoz, meg a kurcékhoz. Ha meg akarom ismerni a szomszédom, nem csak az áthalladszódó veszekedésükből kell megítélnem őket! Át kell menni sörözni, s lehet kiderül, ők is emberek:)
    Csíkosék-nál találkoztam emberekkel is! Értelmes, komoly jó beszélgetés is kikerekedett a fórumon. Legtöbbjükkel az volt a bajom, hogy az arcukat nem vállalják, csak a pólóikat és a zászlóikat. Akinek volt arca, annak volt gerince is, ami a fejét tartotta! Nem mindenben egyezett a véleményünk, de ezt így helyes. A buzi-sima viszonyt feszegetve Istennel jöttek, de az kudarcba fulladt. Szaporodás, magyarság és egyéb zagyva és gyenge érvek rávilágítottak, a tájékozatlanság mértékére, s hogy az ezt meglovagoló irányítók a csacsik! (A csacsi szó sértő a magyar jog szerint?) Szóval a tagok között értelmes emberek (is) vannak, akik attól, hogy
csíkosék, még normálisak, csak a csacsik rossz irányba viszik.

    Kurucéknál sört se kaptam! Eccerűek. De így, c-vel! Kommunikálni sem tudtam. A honlap gyalázatos tartalmú, de jól karban tartott! Beszélni senkivel nem tudtam. Néhány csacsiság (majdnem leírtam, hogy ostobaság), sőt, maradjunk az állati jelzőknél: ökörség elolvasása után, azt tettem, amit fent javasoltam homofóbb beállítottságú nyájas olvasóimnak: kiléptem. Egyszerűerű, negatív, hazafiatlan, uszító, demagóg. Valakinek beugrott az előző szavak hallatán a kuruc szó szinonímaként? Nekem sem. Téma lezárva.

    Jut eszembe kurucék! Labancéknál is napirenden volt a schwull téma!

    Ennek ellenére, még mindig nyitott vagyok a kommunikációra, hisz ssíkoséknál is jót beszélgettem! Nem azonosultam a nézetekkel, de már tudom, ott is vannak emberek, akikkel lehet beszélgetni és észérvekkel előbbre jutni! Céljaik között is van jó és haladást szolgáló. Kivitelezni baromira nem így kellene! Magyarságunk horkan fel, amikor a magyarságuk nevében tesznek dolgokokat! Persze a fejétől bűzlik a hal, mert János bátyám attól, hogy hétvégén feketébe öltözik és felveszi a surciját a kocsmázáshoz - ööö, izé, taggyűlésre megy(siccc), szóval attól még ő jó ember, csak a csaik a konvoj elején, azok szamárságokat hordanak össze. Tulajdonképpen az a baj, János bátyám el is hiszi...amíg nem beszélünk vele mi is!

Beszélgessünk! Mindig! Mindenkivel! S azért mert buzi, zsidó, szoci, csíkos, cigány, jobbos... még hallgassuk meg figyelemmel, mert ugyanazt a szekeret toljuk, ki jobbról, ki ballról!
     Ha javasolhatnám: hátul középen, vagy elöl középen a legcélravezetőbb! Aki valamelyik oldalt a szélén akarja, azt már a történelem megbuktatta egy párszor, mert letéríti a szekeret az útról!!!

Ma nem találtam képeket a cikkhez. Azért tán nem veszít ezzel értkéből:) Azért igyekszem...ja és a fő vonalat sem hagynám el: pasizunk! (A melegek között is van pasi...sőt!!!)

(1) A webcímet a Google adta ki a nyugalom szóra keresve.

2 komment

Címkék: szdsz homoszexuális heteroszexuális

Elvárások oda-vissza

2007.10.27. 09:59 Da&Da

kg írta a Hímek és elvárások bejegyzéshez, s úgy döntöttem, külön tovább göngyölítem a témát:


És fontos, hogy mindig keressük a harcot a saját szintünkön, hogy az alatta levőket biztonságban érezzük. (Ebből adódik pl. az olyan "defekt", amikor valaki az énjét nem érzi biztonságban, e miatt a közvetlen szeretteit bántja. Addig nincs "közös érdek", amíg az eggyel kisebb szintű érdekeim veszélyben vannak.)

De mindezt a természet is tudja. Több fiú születik, mint lány, de idős korra a nők maradnak gyakrabban egyedül. (A férfi a fogyóeszköz, a közkatona az élet nagy csatájában.)

   

Defekt!

   
    Ha valami működik, majd egyszer csak meghibásodik. Ez a defekt. Konkrétan az gumiabroncs, ami beugrik elsőre. A lényeg, hogy javítható! Ideiglenesen a következő szerelőig, aztán véglegesen javítással, cserével. Vannak defektes pasik, s mint ahogy az autónál sem azonnal vesszük észre a defektet - kivéve, ha durrdefekt - a pasik is nehezen, vagy csak lassan veszik észre, valami "defekt" van.
    Fiatalon viszonylag egyenes a pálya és mindenki halad a testi leli fejlődés előre meghatározott pályáján - egy darabig. Ha ilyenkor nem fújják fel a kerekeket rendesen, hamarabb kidurrannak. S nem fújják! Áááá! Dehogy! Amint gurul a kocsi, már hajtanak is! Nincs se testi se lelki műveltség. Honnan is lenne!? A haveroktól, akik néha maguk is leeresztett gumikkal hajtanak? A szülőktől, akik első defektjükön sopánkodva leálltak az út szélén, valahol messze-messze? A suliban? Aha, én is mosolygok! Néhányan rájönnek menet közben, hogy jobban haladnak, ha megfelelő a "műszaki állapot". Az önművelés és karbantartás fontos dolog, ha nem a legfontosabb! Autónktól is akkor várhatjuk el a legjobb teljesítményt, ha az karban van tartva.


Önmagukkal szemben miért nincs ilyen elvárás?


Alaphelyzet, hogy ha megkérdezünk egy férfit, osztályozza magát egy tizes skálán különböző szempontok alapján, akkor a ritkán 7, gyakrabban 8-10-es osztályzatot adnak maguknak. Ugye? De mennyien!  
 
Nemrég alkalmam volt pár napot egy Jaguár (autó) társaságában tölteni. Már külsőre is tekintélyt parancsoló volt, a teljesítménye pedig lenyűgöző. Nem akarok más autómárkákat emlegetni, amikkel mentem, s megyek, de azóta tudom igazán, autó és autó nagyon tud különbözni. Nem mintha hülye lennék a kocsikhoz és nem tudtam volna eddig is, de az érzés! Megtapasztalni azt az érzést!

    Nos, amíg ezt nem tapasztalja meg egy férfi az életet más oldalairól is, addig a Trabantja a csúcs! A tízperces szeretkezésnek hívott keféléseivel, a "Már megint mi bajod van?" buta kérdéseivel, az állandó pénzhajhászásba való stresszelésével és mindezek eredményeként egy 40 körüli szívinfarktussal és lassan visszahúzódó pettyhüdt fütyijével. Uhh! Remélem belegázoltam valaki lelkivilágába! Ha igen, akkor az pozitív, mert az első jel arra, hogy ki akar szálni a Trabijából és át akar ülni valami jobb-ba!

    Először is lazítás! Ha nincs durrdefekt megúszhatjuk nagyobb baleset nélkül. Ha valami hibádzik életünkben, kezdjük magunkkal. Lenyugodni sohasem késő! Fújjuk fel a gumikat, takarítsuk ki kívül belül, tankoljunk meg, gyertyák, olaj, folyadékszintek...ugye mennyi tennivaló! Magunkon/ban is van mit  figyelni, karban tartani. Igenis minden nap tessék jól kinézni! Nem a magazinok címlap-pasijára kell hasonlítani!

Egyszerűen látszon rajtunk az ápoltság. Ezt sokan összekeverik a borotválkozással, amit legalább annyi férfi utál, mint nő a mensijét. Ha cserélnének egyszer, mindegyik visszasírná a "saját keresztjét"! Szóval,ha valakinek jól áll a borosta, akkor hagyja, vagy nyírja. Persze ne csak önmagunk legyünk akik ezt eldöntjük, mert akkor abból szakáll lesz. Kell a kontroll. A férfiaknak meg pláne! Nem tudom kell-e részletezni a dolgokat, amire oda kell figyelni (Kedvesem azt mondja, írjam csak le, mert rengeteg férfi sokkal jobb lenne, ha adna magára...erre én: -Most gyártsak konkurenciákat!? :D) 

Daniella belecsap a lecsóba:) néhány pont, amit lát a pasikon és rontja az összképet! (hű ez izgi)...billentyűzet átadva!!!

 • Haj: Nem fésülködni kell, hanem rendezni a szénakazlat! A zselék, hajfények, waxok gyűjtik a port, a füstöt és a szagokat. Ha a fenti kegyszerek vannak a hajadon, zuhanyozásnál öblítsd le! Hossztól függően válassz mosási gyakoriságot.
 • Szem: Fiúk, csipás a szemetek! No komment!
 • Fül: Ez katasztrófa! Rengeteg szilvalekváros barátfüle szaladgál! Kinek van kedve belnyalni egy ilyenbe?
 • Arc: Ha még nem mondták volna, a kozmetikus nem a mi privilégiumunk. Ha szükséges, menj el! Ne szégyeld! Én is elzavarom  Danit évente egyszer. Ne te nyomkodd otthon, mert abból csúnya heg lehet a végén és akkor a hiúságotok sikítani fog!
  Az összenőt szemöldök nagyon szűk célcsoportnak jön be, de hajrá! Lehet ideológiákat gyártani miért férfias. Ha viszont az orrodból lóg a szőr és meg is csillan valami rajta, tuti, hogy nem a Swarowski kristályok ugranak be.
  Borostáról írt Dani. Egyénfüggő. A sötétebb színű szörzet viszont több odafigyelést kíván. Hamarabb tűnik ápolatlannak.

 • Hónalj és egyébb szőrzetek: Hm. Nincs általános irány. Vannak, akik buzisnak tartják a hónalj - a többi részről nem is beszélve - szőrtelenítését. Én meg visszataszítónak tartom a vöröshagymás-pörkölt izzadságszagú dzsungelharcosokat. A hónalj szőrtelenítése nem szünteti meg az izzadást, csupán a párologtató felületet (szőr) iktatja ki és csökkenti az izzadságot lebontó baktériumok életterét, azaz kicsit a szagot. Stift és egészséges étkezés a megoldás a kellemes, ferromonokkal teli izzadsághoz. Szagokra, test illatokra szükség van! Bár már rég elvesztettnek hittük, mégis működnek! Lehet orránál fogva vezetni a másikat! :D
  A többi rész szőrtelenítése tényleg egyéni ízlés. Annyit azért megemlítenék, hogy amit egyszer elkezdtünk művelni, azt utána gondozni is kell. Speciel kellemesebb egy szőrtelen zacsit nyalogatni és nem állandóan keresni a benyelt szőrt a számban!
  Még valami! Ez csak optikai tuning, de én is megcsináltam Daninak - nem mintha szüksége lenne rá - fazonra lehet igazítani a fütyi környékén a pamacsot! Máris látszik az erdőtöl a fa!
  Na, ha már itt vagyunk! Az ánusz környéke a fő kényes témája a pasiknak! A legtöbb csak üríteni használja és mint távol eső, nem látható, piszkos(?) pontot kihagyja mindenből. Van aki még a tisztogatásból is. Szóval itt nincs helye szőrnek! Ne morogjatok! Mi mossuk az alsóitokat, könnyű felháborodni, hogy ti aztán soha! Arról nem is beszélve, hogy az ánusz bevonása egyéb játékokba,milyen örömmel jár! Ha nincs ott szőr, szívesebben járunk arra is! Ti si kényeztetitek a másik lukat is, mi is szeretjük és különben is, a férfiak másik orgazmusát - a prosztata orgazmust - csak erre felé tudják előcsalogatni. Ezért kéretik a placc ápolása, mert nincs gusztusa mindenkinek a "Nefürgyéle" stílushoz!

    Bakker! Belelendült Daniella nem? Néha olyan szövege van! ...de én így szeretem! Nos, vannak elvárások! Nem ám csak menjünk már el csajozni! És ezek még csak néhány külsőség volt! A belső tisztaságról és békéről, ami aztán kisugárzik az emberből, még nem is beszéltünk. Egy mosolygós srácra előbb felfigyelnek és szívesebben időzik a szem is rajta, mint a mogorva vadászó tekinteten, akin látszik: üldözi a vadat. Nem is lesz más eredménye, csak egy baklövés, egy DEFEKT!6 komment

Címkék: tuning optikai nefürgyéle szőrtelenítés feromon