A férfi

Minden, amit tudtál és amit tudni szeretnél a pasikról! Tények és félreértések közérthetően, tabuk nélkül humorral megfűszerezve. Hogyan "működik" a pasi: - teste - lelke - gondolkodása - hétköznapja

Mi kell a pasinak:

FragranceX.com - Up to 80% off perfume and cologne

További INFO:

Utolsó kommentek

  • Bazsi: Szia Bobby! Köszönjük a hozzászólásod, de szerintem nincs teljesen igazad. Kérlek, gondold át fig... (2008.09.22. 16:45) Meleg helyzetek a blogokban
  • Bobby: Nekem az a véleményem hogy semmivel sem rosszabb egy gyermeknek egy meleg családban felnőni mint e... (2008.06.07. 19:54) Meleg helyzetek a blogokban
  • kg: vgx 2008.01.22. 01:17:56 "Mindenki a saját tapasztalatainak a megteremtője. Nekem soha nem volt s... (2008.03.13. 10:48) Meleg helyzetek a blogokban
  • Utolsó 20

Lépj le máshová:

Google

Könyvek a témához

Győz a józan ész?

2007.11.16. 15:31 Da&Da


    Meleg helyzetek a blogokban című bejegyzésemben annak idején darázsfészekbe nyúltam. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szélsőségesen tudják emberek embertársaikat elutasítani. Ráadásul egy olyan "tulajdonságuk" miatt, amiről nem is tehetnek hisz, mint minden kultúrált, tájékozott ember tudja: a tudomány mai állása szerint genetikailag lekódolt a másság. Vagyis, ha egyszerűen lefordítjuk: Isten nyitva hagyta a genetikai kódban annak lehetőségét, hogy valaki az Ő képére(!), melegnek szülessen! (Aki nem vallásos, maradjon az első verziónál, aki az, az pedig sűrűn lapozgassa a Bibliát, mielőtt felebarátjára (rám) követ dobna, azért mert elfogadja a másik embert olyannak, amilyen.)

   

A folytatás

elkerülhetetlenek tűnik. Nem akarom seki idegszálait hegyezni, ezért aki nem tud felülemelkedni saját korlátain, s minden sorommal tovább borzolom önmaga által gúsbakötött idegszálait, az itt kiléphet(1) egy nyugtatóbb helyre! Nem kötelező olvasni a blogokat, főleg az olyan pacifista és humánusokat mint ez. Kérlek barátom, ne itt hergeld fel magad! Ha zavar a téma, egy klikk és huss! Ha van benned emberség és szembenézel a tényekkel, akkor tartsd meg higgadtságod és nyitottságod, hogy az emberiség sokszínű!

    A Hírszerzőben olvastam az alább idézett cikket.
A sok majomság közepette jó érzéssel töltött el, hogy van haladás is. Persze mindehhez kellett egy meleg államtitkár, Szetey Gábor, aki kimert bújni a csigaházból, és kellett egy-két politikus, vezető, aki teljes mellszélességgel mögé állt (az ügynek! nem az államtitkárnak:) ) és túllépve a politikai tényezőkön, biztatta őt. Alakulnak a dolgok. Persze nem kellene ekkora nagy "wasistdas"-t keríteni a dolognak, csak egyszerűen be kellene vezetni azokat, amik minedenkit, állampolgári jogon megilletnek. Azért ez is haladás. Remélem(jük), hamarosan eljön az idő, amikor ugyanilyen egyetértéssel, pártfüggetlenül is képesek lesznek emberek kimutatni, hogy tényleg emberek és bírnak akkor is egy jó ügyre szavazni, ha a diktátoruk és a háreme éppen még nem nőtt fel az ügy kezeléséhez.

Kiemelnék egy részt a cikkből:
Szetey másik érve, amellyel az azonnali cselekvés mellé állította a frakciót, az volt, hogy 2009-ben, az új Ptk tervezett elfogadása időpontjában az európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választás túlzottan átpolitizálná a kérdést.

Hm. Mi is történt? Azonnali cselekvés. Ez a mai parlamenti éltben egy ritka szókapcsolat. S ki, mi hozta ezt elő?! Megszólalt az érintett, kvázi a szakértő. Az mondta el a dolgokat, aki megéli. Politikai érv volt a kiváltó, de a lényegen nem változat: mindeki jól járt. (Egyetlen homofób egyént sem érint ez hátrányosan) Erre szokták mondani: Jókor volt, jó helyen!

Kérdem én:

Más ügyben nincsenek ilyen valódi szakértők?


    Már régóta bohóckodnak szélső jobbos egyedek az országban. Egy ideig én is a békés szemlélődő állásponton voltam és csak néztem - néha megdöbbenve, néha könnyesre röhögve magam - hogy mit művelnek. A miért ilyenkor azért felmerül az emberben. Nosza, gondoltam, nézzünk utána a dolgoknak, hisz én is csak a média tömegtájékoztatása alapján tudom meg a híreket(?) Mivel minden újság és tv a saját hírszerkesztőjének a politikai szókincse alapján csavarint a dolgokon, gondoltam, benézek a csíkosésokhoz, meg a kurcékhoz. Ha meg akarom ismerni a szomszédom, nem csak az áthalladszódó veszekedésükből kell megítélnem őket! Át kell menni sörözni, s lehet kiderül, ők is emberek:)
    Csíkosék-nál találkoztam emberekkel is! Értelmes, komoly jó beszélgetés is kikerekedett a fórumon. Legtöbbjükkel az volt a bajom, hogy az arcukat nem vállalják, csak a pólóikat és a zászlóikat. Akinek volt arca, annak volt gerince is, ami a fejét tartotta! Nem mindenben egyezett a véleményünk, de ezt így helyes. A buzi-sima viszonyt feszegetve Istennel jöttek, de az kudarcba fulladt. Szaporodás, magyarság és egyéb zagyva és gyenge érvek rávilágítottak, a tájékozatlanság mértékére, s hogy az ezt meglovagoló irányítók a csacsik! (A csacsi szó sértő a magyar jog szerint?) Szóval a tagok között értelmes emberek (is) vannak, akik attól, hogy
csíkosék, még normálisak, csak a csacsik rossz irányba viszik.

    Kurucéknál sört se kaptam! Eccerűek. De így, c-vel! Kommunikálni sem tudtam. A honlap gyalázatos tartalmú, de jól karban tartott! Beszélni senkivel nem tudtam. Néhány csacsiság (majdnem leírtam, hogy ostobaság), sőt, maradjunk az állati jelzőknél: ökörség elolvasása után, azt tettem, amit fent javasoltam homofóbb beállítottságú nyájas olvasóimnak: kiléptem. Egyszerűerű, negatív, hazafiatlan, uszító, demagóg. Valakinek beugrott az előző szavak hallatán a kuruc szó szinonímaként? Nekem sem. Téma lezárva.

    Jut eszembe kurucék! Labancéknál is napirenden volt a schwull téma!

    Ennek ellenére, még mindig nyitott vagyok a kommunikációra, hisz ssíkoséknál is jót beszélgettem! Nem azonosultam a nézetekkel, de már tudom, ott is vannak emberek, akikkel lehet beszélgetni és észérvekkel előbbre jutni! Céljaik között is van jó és haladást szolgáló. Kivitelezni baromira nem így kellene! Magyarságunk horkan fel, amikor a magyarságuk nevében tesznek dolgokokat! Persze a fejétől bűzlik a hal, mert János bátyám attól, hogy hétvégén feketébe öltözik és felveszi a surciját a kocsmázáshoz - ööö, izé, taggyűlésre megy(siccc), szóval attól még ő jó ember, csak a csaik a konvoj elején, azok szamárságokat hordanak össze. Tulajdonképpen az a baj, János bátyám el is hiszi...amíg nem beszélünk vele mi is!

Beszélgessünk! Mindig! Mindenkivel! S azért mert buzi, zsidó, szoci, csíkos, cigány, jobbos... még hallgassuk meg figyelemmel, mert ugyanazt a szekeret toljuk, ki jobbról, ki ballról!
     Ha javasolhatnám: hátul középen, vagy elöl középen a legcélravezetőbb! Aki valamelyik oldalt a szélén akarja, azt már a történelem megbuktatta egy párszor, mert letéríti a szekeret az útról!!!

Ma nem találtam képeket a cikkhez. Azért tán nem veszít ezzel értkéből:) Azért igyekszem...ja és a fő vonalat sem hagynám el: pasizunk! (A melegek között is van pasi...sőt!!!)

(1) A webcímet a Google adta ki a nyugalom szóra keresve.

2 komment

Címkék: szdsz homoszexuális heteroszexuális

A bejegyzés trackback címe:

https://man-o-man.blog.hu/api/trackback/id/tr7231214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kg 2007.11.17. 10:32:52

Van egy saját :) meglátásom a szélsőségekről (is :) )
Mindegy milyen témakörben, mindig vannak egymással ellentétes szélsőségek, és közöttük a "középút". Ha matematikában nézzük, akkor a számok átlaga valahol a két egymástól legtávolabbi érték között van.
És ha politikát, vagy világnézeteket, érzelmeket, esetleg egy konkrét üggyel kapcsolatos véleményeket nézünk, akkor is.

Miért is hozom én ezt fel? Nézzük a két szélsőséges véleményt:
- A buzik nem "normális" emberek, az általános jogok nem feltétlenül illetik meg őket, stb.
- A melegek pontosan ugyanolyan emberek, mint a heterók, stb.

Pusztán logikai úton úgy gondolom, hogy a "középút" (és valószínűleg a csendes többség véleménye is) valahol a kettő között lehet. Hogy melyikhez közelebb, azt lehet boncolgatni. Meg azt is, hogy miért.

Nem gondolom, hogy egy vélemény, vagy jelenség attól jó, hogy "átlagos", vagy "középen van", mindenesetre emberek között általában a leginkább támogatott.

A másik érdekesség, hogy az "érintett szakértő" úgy általában elfogult, s mint ilyen, nem feltétlenül a mindenki számára legelfogadhatóbb javaslattal áll elő, hanem valamilyen szélsőséges véleményhez közelebbivel. Pont ettől lehet egy javaslat nagyon jó (előremutató) vagy nagyon rossz. De ezt úgy is az idő fogja eldönteni.

A problémakezelés szélsőségei is megfigyelhetőek.
Van egy vélt vagy valós probléma: egyes emberek "homoszexuálisok" lesznek.
- Az egyik szélsőség úgy oldaná meg ezt a problémát, hogy legszívesebben megakadályozná a probléma létrejöttét (pl. szélsőséges elképzelt esetben terhesség alatti genetikai szűrés + abortusz), de amíg ez nem lehetséges, igyekszik a problémás eseteket "kizárni" a közösségből - jogi, érzelmi, fizikai megnyilvánulásokkal. Tehát a cél a megszüntetés, a jelenség megszüntetése által.
- A másik szélsőség úgy oldaná meg a problémát, hogy tagadja annak létét, ezáltal "láthatatlanná" tenné a probléma képviselőit. A cél tehát a probléma megszüntetése, annak tagadása által.
- Volna az a bizonyos harmadik út, ami sokkal több empátiát, gondolkodást, toleranciát igényelne. E szerint a probléma létezik, de együtt tudunk vele élni, és a személyes kapcsolatokban fel tudjuk oldani.

Kicsit elkalandozok a példa kedvéért. Nézzük mondjuk a kerekesszékesek esetét, ahol a probléma az egyes emberek mozgáskorlátozottsága.
- Egyik véglet: Ki kell őket küszöbölni: Tajgetosz, euthanázia, szanatórium, stb.
- Másik véglet: Ők is pont olyanok, mint mi, hagyjuk őket ugyanúgy élni.
- És ami segítene: Felismerni, hogy mások, felmérni, hogy miben mások, megtalálni azokat az "extra" igényeiket, amik a másságukból adódnak, és ehhez igazodni olyan szinten, amit a közösség elfogadhatónak tart.
Példa: Ha a feladat az, hogy eljuttassunk sok embert egyik emeletről a másikra, akkor az általános megoldás a lépcső vagy a mozgólépcső. Ha rájövünk, hogy az ember lehet kerekesszékes is, akkor beugrik a lift, mint szükséges és praktikus eszköz. Hiba az is, ha nincs lift (kerekesszékes kiszorul), de az is az lehet, ha csak lift van (a mozgólépcső nagyobb kapacitású).

Kb. ilyen hozzáállást tartanék szerencsésnek minden kisebbségi probléma esetén.

Egyébként erre már a versenyszféra hamarabb rájött. Régen elég volt a sampon gyártóját megjegyezni, mert a haj az haj volt a gyártónak. Ma a jobb samponok legalább 6-8 féle különböző hajtípushoz készülnek, felismerve azt, hogy mindenki "más" valamiben, és az embernek mindig jól esik, ha igazodnak az ő másságához.

Bazsi 2007.11.22. 22:34:11

Győz a józan ész?

„…ennyire szélsőségesen tudják emberek embertársaikat elutasítani.”
„aki nem tud felülemelkedni saját korlátain, s minden sorommal tovább borzolom önmaga által gúsbakötött idegszálait”
„Kérlek barátom, ne itt hergeld fel magad!”
„Ha van benned emberség és szembenézel a tényekkel…”
„sok majomság közepette”
„bohóckodnak szélső jobbos egyedek”
„néha megdöbbenve, néha könnyesre röhögve magam”
„benézek a csíkosésokhoz, meg a kurcékhoz”
„Csíkosék-nál találkoztam emberekkel is!”
„egyéb zagyva és gyenge érvek”
„Eccerűek.”
„maradjunk az állati jelzőknél”
„csak a konvoj elején, azok szamárságokat hordanak össze”

Beszélgessünk! Mindig! Mindenkivel! S azért mert buzi, zsidó, szoci, csíkos, cigány, jobbos... még hallgassuk meg figyelemmel, mert ugyanazt a szekeret toljuk, ki jobbról, ki balról!

...

Tényleg, győz a józan ész?

süti beállítások módosítása