Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A férfi

Minden, amit tudtál és amit tudni szeretnél a pasikról! Tények és félreértések közérthetően, tabuk nélkül humorral megfűszerezve. Hogyan "működik" a pasi: - teste - lelke - gondolkodása - hétköznapja

Mi kell a pasinak:

FragranceX.com - Up to 80% off perfume and cologne

További INFO:

Utolsó kommentek

  • Bazsi: Szia Bobby! Köszönjük a hozzászólásod, de szerintem nincs teljesen igazad. Kérlek, gondold át fig... (2008.09.22. 16:45) Meleg helyzetek a blogokban
  • Bobby: Nekem az a véleményem hogy semmivel sem rosszabb egy gyermeknek egy meleg családban felnőni mint e... (2008.06.07. 19:54) Meleg helyzetek a blogokban
  • kg: vgx 2008.01.22. 01:17:56 "Mindenki a saját tapasztalatainak a megteremtője. Nekem soha nem volt s... (2008.03.13. 10:48) Meleg helyzetek a blogokban
  • Utolsó 20

Lépj le máshová:

Google

Könyvek a témához

Ezt nem veszi be a gyomrom!

2007.10.09. 17:27 Da&Da

A sperma


  A természet (Isten?) csodálatos találmánya, hogy az örökítőanyagot megfelelő környeteben eljuttassa a célhoz. Sőt a legtöbben még élvezik is a folyamatot! Lásd szex.      Viszonyunk a spernához rendkívül változó! A pasik szeretik, ha az orális játék végén a "végtermék" látványosan a szájban, arcon landol. Sőt, némi elvárás is társul hozzá. A megkérdezett hímnemű egyedek 80%-a szereti, ha partnere "végig csinálja" a szájával., ám arra a kérdésre, hogy hányan kóstolták már meg a sajátjukat, undorodó arcok és 95%-os soha válasz volt! Általában a megszagolásig eljutottak, de csak páran nyalták meg. "Fogyasztó" pedig csak néhány! A nők, talán a kényszerített elvárások és nyitottabb hozzáállásuk révén előbbre tartanak. A felmérésben szereplők - akik orális kielégítéssel is kényeztetik partnerüket - masgas azok aránya, akik pozitívan állnak a spermához. Többségük, állandó partner esetén, orálisan befogadó és néhányan le is nyelik, ám akad, aki öklendezik és hányni tudna a szagától is! Nem vagyonk egyformák. Ez így van rendjén.
    Elvárások azok vannak, dögivel, de azt sem tudják mit tesznek (vesznek) szájba...és máshova! Oknyomozásom során kiderült, hogy a többségnek halvány lila fingjuk sincs mi a sperma összetétele. Így kicsit fel vannak menteve. Bár a nem tudás, nem mentesít! Itt van egy rövid biológiai összefoglaló, aztán tovább dumálunk erről a nemes nedűről!

Egy kis bigyológia


    A sperma: Fehéres-szürkés, néha sárgás, camembert sajtra, gesztenyére emlékeztető illatú testnedv. Ejakulációkor 2-6 ml lövell ki. Hosszú önmegtartóztatás után normális a több ejakulátum és a jobb minőségű sperma. Öt napnál hosszabb visszatartás már nem javítja tovább a minőséget. Kb. 40-360 millió ivarsejtet tartalmaz, ebből jó esetbe 80%-uk életképes. A sperma maradék 95 százaléka a spermaplazma, amely a nemi mirigyek váladékának elegye. Az érett spermiumok körülbelül 50-60 mikrométer nagyságúak. Ovális, 4-5 mikrométer hosszú fejük tartalmazza az örökítő anyagot őrző sejtmagot. Rövid nyak, majd középrész következik, ebben helyezkednek el a mitokondriumok. Itt gyümölcscukor (fruktóz) hordozta kalóriákat, amit mozgási energiává alakítanak. A fruktóz-üzemanyag azonban csak ejakulációkor vegyül hozzá az ondóhoz az ondóhólyag váladékával.
    A 40-45 mikrométer hosszú farok ostorszerű mozgással tolja előre a spermiumot, ami így 3 mm/perc sebességgel biztosít. Orgazmus idején az ondóhólyag is összehúzódik, kiürül és a keverék az ejakulációs vezetékben áthalad a prosztatán. Tejszerű váladéka megnöveli az ondó térfogatát és felhígítja. A prosztata váladéka tartalmaz nátriumot, káliumot, cinket, kalciumot és magnéziumot, citromsavat, foszfátokat, a spermaplazma alvadását oldani képes enzimet és fibrinolizint, de találunk benne fehérvérsejteket, nukleint, lecitint, koleszterint, zsírokat és granulocitákat is. Ezután a húgyvezetéken keresztül távozik a külvilág felé.   Kész energia és ásványianyagbomba!
    Magömlés előtt a Cowper-mirigyek átlátszó, nyákos váladéka mossa át a húgycsövet, és semlegesíti a húgycsőben található vizeletmaradékot, továbbá enyhíti a hüvely savasságát, ami a kórokozókat tartja távol. A közvetlenül az ejakuláció előtt a hímvessző végén megcsillanó "kéjcsepp" is a Cowper-mirigyek váladéka, fontos feladata a síkosítás. A mirigyváladék aztán az ondóhoz is hozzákeveredik, és annak 2-5 %-át adja. Ejakulációkor először a prosztata váladéka halad végig a húgycsövön, és csak ezután lövell ki az ondóhólyag ivarsejteket is tartalmazó és a prosztata termékével keveredő tartalma. Az ondó nagy része enyhén sós víz. Sok fehérjét tartalmaz, továbbá számos hormon (dopamin, noradrenalin, tirozin, oxitocin és vazopresszin, különböző ösztrogének, feromonok, endorfinok) is megtalálható benne. Az egészséges sperma közel semleges, 7,2 pH-jú (5,5-8,5 pH).  Kalóriatartalma 5 kcal. Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.



Házi feleadat


    Barátkozzunk az emberi testtel! Csókolozni szoktál? Nos a nyál, ami ilyenkor óhatatlanul keveredik, az egyik legnagyobb bacilustanya! Ehhez képest az ondó szinte steril! Azért csak szinte, mert a húgycsövön történő áthaladása közben felszedhet potyautasokat, illetve a HIV  vírussal is fertőződhet. (Egyes kutatások ezt kétségbe vonják, de ettől még rizikófaktor) A HIV szűrésnek alap dolognak kell elnni a szexuálisan kapcsolatba lépők között! Nos hölgyeim és uraim, lecke feladva: Barátkozzunk meg az állagával kedves játékok során, amibe partnerünket is bevonhatjuk. Lehet maszatolni, nyújtogatni, nyalogatni.  Bátran nyúljunk ehhez tiszta nedvhez, s mint a fentiekből kiderült, le is lehet nyelni.


A következő részből:


Az energia nem vész el...

...csak át alakul. Tanultuk fizikából. Ahhoz, hogy a férfi másodpercenként 200! spermiumot előállítson, bizony nagyon sok energiára van szükség! Robbanásként öntheti el a testet az energia orgazmus során, s ha akrjuk (a többségnek atómatikusan) ejakulációval távozhat a szervezetből egy része. A férfiak többsége fáradtságról számol be magömlés után. Miért?
Forrás:

  • lekarstwo.ru
  • hazipatika.com
  • kislexikon.hu
  • mimi.hu
  • pirula.net
  • wikipédia

Szólj hozzá!

Címkék: férfi szex hiv energia koleszterin sperma kalória lecitin ásványianyag prosztatat cowper mirigy

A bejegyzés trackback címe:

https://man-o-man.blog.hu/api/trackback/id/tr70191432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása